We hebben een gespecialiseerde aanpak voor het omgaan met kleigrond met stenen, een veelvoorkomend maar uitdagend materiaal in de bouwsector. In plaats van kleigrond naar een definitieve opslagplaats te brengen, wat niet echt duurzaam is, hebben we een methode om deze grond te recyclen en te hergebruiken.

 

Ons proces begint met het zorgvuldig verwijderen van grote stenen en restanten van de afbraak uit de kleigrond zodat de grond geschikt is voor verdere verwerking.

Vervolgens wordt er een specifiek strooimiddel (kalk/cement) verspreid met een rupsstrooimachine. Nadien volgt de mengeling met de traktor met grondfrees. Hierdoor worden de eigenschappen van de grond verbeterd, waardoor de grond gemakkelijker te hanteren en te verdichten is.

De behandelde grond wordt afgegraven en gaat vervolgens door een mobiele zeefmachine. Dit zorgt voor een scheiding van secundaire grondstoffen, bestaande uit bodemvreemde materialen, stenen en geschikt gemaakte grond. Stenen worden gerecycleerd tot secundaire grondstoffen (Top-Mix).

Het resultaat van dit proces is grond die kan worden gebruikt in diverse toepassingen, zoals wegenbouw en spoorwegenbouw.

Heb je een project waarbij kleigrond met stenen een uitdaging vormt? Neem contact op en ontdek hoe onze expertise je kan helpen bij het realiseren van jouw project op een duurzame en efficiënte manier.

Maak een vrijblijvende afspraak